Български таланти ще могат да се включат в школата на Динамо и Юност Минск. Това заяви Мартин Миланов след визитата си в Беларус.

Българската федерация по хокей на лед в лицето на Председателя Мартин Миланов и ген.секретар Стоян Бъчваров участваха на благотворителен турнир по покана на Президента на Беларус Александър Лукашенко. По време на престоя си се проведоха редица срещи с политици, спортисти и ветерани от цял Свят.

 

Имах среща с Министъра на спорта и туризма на Беларус Александър Шамко, с когото обиколихме доста от спортните обекти в Минск и дълго разговаряхме по всякакви теми. Много се интересувах от системата за развитие на спорта, която са приложили. Собствеността на базите е държавна или общинска, няма проблеми с издръжката и финансирането. Държавата е застанала здраво зад спорта, набляга се много на масовия спорт и резултатите са налице. Договорихме с него и Президента на федерацията по хокей на лед Игор Рачковски условия за изпращането на наши талантливи деца в школите на Динамо и Юност Минск за по нататъчното им развитие в професионалният спорт.

Заяви Президента на Федерацията ни Мартин Миланов.

мартин миланов/Мартин Миланов и Александър Шамко изгледаха срещата между Динамо и ЦСКА (Москва) в правителствения ВИП на Минск Арена/

 

От новия сезон при желания от страна на родителите български момчета ще могат да тренират, учат и граят в силните хокейни школи на Беларус Динамо и Юност Минск.