Мартин Миланов си поставя високи цели за предстоящия мандат

martin milanov

Новият президент на БФХокей на лед Мартин Миланов си поставя високи цели за предстоящия мандат

Новото ръководство на Българската федерация по хокей си остави за цел стабилизиране на финансовото състояние и привличане на децата към спорта. Президентът Мартин Миланов и изпълнителният директор Стоян Бъчваров смятат, че стъпка към тази посока е домакинството на световното първенство за мъже в трета дивизия, което ще се проведе от 10 до 16 април следващата година в Зимния дворец.
martin milanov
“Поех ръководството на федерацията от предшественика ми Красимир Кръстев в доста тежко финансово състояние. Задълженията надхвърляха 150 хиляди лева”, каза Миланов. Надеждата му е с “общите усилия на цялото ръководство” до лятото по-голямата част от дълговете да бъдат изчистени. Заради забавени плащания за ползването на Зимния дворец началото на първенството е било под въпрос, но е постигнато споразумение за разсрочване.
martin milanov
“Покрай спечеленото домакинство на световното успяхме донякъде да стоплим отношенията и с Министерството на младежта и спорта, откъдето до този момент не ни отпускаха почти никакви средства. По този начин се надявам да спасим целия сезон”, допълни той.
martin milanov
В основата на плана за развитие е популяризирането на хокея сред децата. Федерацията организира нов турнир – “Крос айс лига”, с участието на десет отбора. “Искаме по време на мачовете от световното първенство през април догодина да осигурим автобуси, с които да докарваме деца от столични училища, за да наблюдават срещите. Имаме и огромно желание да лицензираме нови треньори, които, след като завършат НСА, да започнат работа с подрастващите, като федерацията два пъти седмично по два часа ще осигурява безплатен лед за заниманията им”, каза Миланов.

По думите му за разходите за съдийски такси за мачовете от първенството и за Купата на България и за наем за лед са необходими над 90 хиляди лева.
martin milanov
Сега във федерацията членуват 15 клуба, като не всички развиват играта. Наскоро е учреден и “Балкан” (Ботевград). “Надяваме се там да направим и една минипързалка, за да може да се развива хокеят и извън София. Във Варна има такава изкуствена пързалка, но тя е с умалени размери. На нея може само да се тренира, но не и да се играят официални мачове. На този етап можем да ползваме само Зимния дворец и пързалката на “Славия”, което е прекалено недостатъчно, а един час наем на лед е 160 лева, което е доста тежко за нашите възможности”, обявни Миланов.

Той постави като цел пред националния отбор изкачване в горната дивизия.

По-важното от пресконференцията тук: