Мартин Миланов бе избран за президент на Българската федерация по хокей на лед на общо събрание. Той замени Красимир Кръстев.

 

Миланов, който навъртя дълъг стаж като състезател, треньор и функционер, беше вицепрезидент и работата във федерацията не му е чужда. Има опит като селекционер на националните отбори до 18 и 20 години, спечелени медали от световни първенства и т.н.

Martin Milanov

На събранието се явиха представители на 12 от 14-те клуба, членове на федерацията. Отсъстваха само Ледени спортове (Варна) и Айсберг-сулис. Нямаше друг издигнат кандидат и Миланов бе избран с 10 гласа “за” и 2 “против”. Не го подкрепиха само ЦСКА и Ирбис скейт.

 

Пред Viasport.bg Мартин Миланов обяви, че поема новото предизвикателство със сърце и енергия. Той се радва на добър диалог с Министерството на младежта и спорта. Също така е изработил концепция за работата на федерацията и развитието на хокея в България.

 

Миланов е генерален директор на пързалка “Славия”, член на управителния съвет на федерацията по кънки, експерт по образованието в район “Красно село” на Столична община… Потомствен славист, неговият баща Георги Миланов дълги години беше национален треньор и наставник на Славия.

Завършил е икономика в УНСС с магистърска степен “Управление на човешки ресурси”.